Ad Code

Cara Nak Buat Cili Jeruk Rangup

Jika anda ingin mencuba berikut resipi dikongsikan. Masukkan cili tadi ke dalam botol.


Hari Ni Kami Nak Berikan Anda Resepi Cili Jeruk Rangup Yang Tahan Lama Walaupun Takde Guna Bahan Pengawet Pelik Ci Resep Masakan Memasak Resep Masakan Malaysia

2 camca teh garam.

. Cili jeruk yang biasa saya buat boleh tahan berbulan-bulan dan masih rangup tau Bahan-bahan. Kembali bersua di dapur. CARAbuatCiliJeruk CILIjeruk CILIhijau M_A_KCILI RANGUP MANTAP MASAM MANIS SELAMAT MENCUBA SEMUA.

Ben Safwan ada berkongsikan cara buat cili jeruk kekal rangup selepas dijeruk. Senang bila nak makan tinggal cedok je. Cili Jeruk Rupanya nak buat Cili Jeruk yang rangup ni senang saja 4 langkah saja hari keempat dah boleh makan.

Toskan cili dan ketepikan seketika. Cili jeruk yang biasa saya buat boleh tahan berbulan-bulan dan masih rangup tau. Toskan cili dan ketepikan seketika.

Cili hijau ambil yang segarkeras 2 sudu gula. Jangan potong terlalu tebal atau terlalu nipis. Potong cili hijau tadi jangan tebal sangat dan jangan nipis sangat.

Pastikan cili hijau kering. Untuk menyimpan cili jeruk guna balang kaca. Memang tahan lama dan rangup krup krap krup krap kejadiannya.

Buat stok cili padi jeruk yang sudah kehabisan di rumah. Bukan hanya jimat kerana. Jom lihat perkongsian oleh Ben di.

Sediakan cili hijau yang segar. Homemade lagi best buat rangup-rangup ikut cara yang dikongsi oleh Farid. Didihkan air cuka saya guna cuka seperti dalam gambar ni gula dan garam.

Hiris cili nipis-nipis dan jika cili itu sudah kecut guntingkan saja tanpa perlu dibuang bijinya. Satu lagi rahsia resepi cili jeruk rangup adalah dengan merendamkan potongan cili jeruk dengan air kapur selama 1-2 jamSelepas itu basuh hingga bersih 2-3 kali untuk. Memandangkan hidangan selalu kita buat di rumah jadi eloklah stok cili jeruk ini kita buat sendiri.

Lagi sedap makan ngan mee gorengkueyteow dan megi hehehesy rajin gak buat cili jeruk. Memandangkan hidangan selalu kita buat di rumah jadi. Tq yang empunya resepi.

1 sudu makan cuka. Cara untuk membuat cili jeruk kicap. Kena didihkan atau masak dulu cuka.

Saya nak share cara saya buat cili jeruk. Cili jeruk cara buat cili jeruk rangup dan sedapresepi cili jeruk tanpa air kapur cabai jeruk mudah sedap rangup dan tahan lama cabai jeruk linapg. Didihkan air cuka saya guna cuka seperti dalam gambar ni gula dan garam.

Sedapnya Jeruk cili muda ni kalau dimakan dengan aneka mi goreng sebagai penyedap rasa. Pastikan balang juga dibasuh bersih dan di lap hingga kering. Jom cuba buat cili jeruk homemade.

Kalau lepas basuh dan tak larat nak tunggu lamalap pakai tisu yang penting kering. Kalau dapat makan cili jeruk nak-nak yang fresh. 2 camca teh garam.

Sedapnya cili jeruk. Cara buat LANGKAH PERTAMA. Hidangan sampingan ni yang boleh menaikkan selera makan.

Selalu kalau kat kedai nak makan mee goreng basah char kuey teow atau sebagainya mesti nak ada cili jeruk ni kan. Celur cili dalam air yang mendidih sehingga layu. Kalau makan nasi air mi goreng nasi goreng atau kuetiau goreng.

Biasa kalau ada tempahan mee goreng atau mee kari saya akan sertakan cili jeruk ni sekali. Alhamdulillah setakat hari ni tak mengecewakan dan. Kejadian petang ini.

Cili hijau ambil yang segarkeras 2 sudu gula. Tapi lepas potong basuh terus masuk dalam balang dan.


Cara Cara Buat Cili Jeruk Yang Sedap Rangup Tahan Lama


Rahsia Jadikan Cili Jeruk Rangup


Cara Buat Cili Jeruk Paling Rangup Dan Paling Mudah


Kena Rendam Air Kapur Rahsia Supaya Cili Jeruk Kekal Rangup Myresipi

Post a Comment

0 Comments

Ad Code